יוגה צחוק או סדנת צחוק מבוסס על שיטה אותה המציא ד"ר מדאן קטריה בשנת 1995. מחקרים רבים הוכיחו כי צחוק אכן טוב לבריאות, צחוק מוריד מאיתנו לחץ, מחזק את המערכת החיסונית בגוף, עוזר לנו להגיע לשלוות נפש, להשתחרר ופשוט להרגיש חופשיים. כולנו מכירים את התחושה של צחוק מתגלגל, אותו צחוק היסטרי ומדבק שאי אפשר לעצור אותו, שלאחריו מרגישים טוב, ההרגשה הטובה נובעת משחרור אנדורפינים אשר גורמים לשיכוך כאבים וירידה בכמות הורמוני לחץ בגוף.
יוגה צחוק היא סדנה בה מתקבצים אנשים רבים ופשוט מתחילים לצחוק, בתחילה כמובן מדובר בצחוק מאולץ אך לאחר מכן משתחררים מעט ומתחילים לצחוק באמת, ד"א הגוף מגיב באופן דומה לצחוק מזויף או אמיתי, הוא אינו יכול להבחין בהבדל ולכן גם צחוק מאולץ עוזר לגוף.
עקרונות השיטה בסדנת צחוק הם כדלהלן:
1. אתם לא חייבים להרגיש טוב או להיות במצב רוח טוב בשביל לצחוק.
2. אין צורך בחוש הומור כדי לצחוק.
3. אין צורך בגירוי חיצוני כלשהו על מנת לצחוק.
אדם יכול לעורר את הצחוק לבדו מבלי להיות תלוי במישהו או במשהו אחר, עם הזמן יהיה לכם קל יותר לעורר את הצחוק שבכם ולהגיע לצחוק חזק ומתגלגל שיגרום לכם להרגיש טוב יותר.
מה עושים ביוגה צחוק ?
בתחילת הסדנה מתכנסים כול המשתתפים מול המדריך ומתחילים בתרגילי נשימה וחימום אשר מטרתם להעלות את הדופק שלנו ממש כמו לפני אימון פיזי בחדר כושר.
השלב הבא הוא לצחוק, הצחוק בהתחלה מאולץ אך עושה את העבודה וגורם להרגשה הטובה כתוצאה משחרור אנדורפינים בגוף. לאחר מכן יחלו תרגילי צחוק שונים: צחוק חזק, צחוק מתגבר, חיקויים של חיות ועוד.
בתום הפעילות עושים מדיטציית צחוק שמטרתה להסדיר את הנשימה, לנוח ולהשתחרר.
יוגה צחוק מתאים כמעט לכול הגילאים, אך כיוון ומדובר בפעילות מאומצת (לצחוק חזק במשך שעה לא קל כמו שזה נשמע) מומלץ תמיד להתייעץ עם רופא בטרם תשתתפו בסדנת צחוק.
השוואת מחירים בין מפעילי סדנת צחוק ויוגה צחוק.
מקור המאמר: www.Articles.co.il - מאמרים לשימוש חופשי
|
כלים שימושיים למאמר: |



