זו אכן מחווה יפה מצד משרדי הפרסום, אך אני שואלת את עצמי עד כמה פרסומים מהסוג שאנו רגילים לראות בכל הקשור לעניינים חברתיים באמת מזיזים אותנו, בועטים בנו, גורמים לנו להבין משהו שלא הבנו קודם.
כשהייתי ארט באחד המשרדים, נדרשתי לייצר קמפיין בנושא עבור אלימות כלפי נשים עבור אחד האיגודים. מצאתי את עצמי מנסה לשכנע את אותו איגוד להמנע משימוש חוזר בתקריב על פני אישה, אשר נוכחות הצבעים הסגלגלים סביב עינה מעידים על אלימות קשה ותוקפנית. לא הלך לי. והיו רעיונות טובים אחרים. הלקוח היה נעול על זה.
נכון, זה דימוי חזק. אבל מה לעשות? הוא לעוס. ואנו, החשופים לכמות מסרים אדירה ביום [יש הטוענים שמדובר בכ3000-], פשוט לא מתרגשים. ראינו את זה, סליחה.
לא מדובר בחוסר רגישות של הציבור חלילה. מדובר בציבור שראה כבר הכל, כמה פעמים וכנראה שעל מנת ליצור תזוזות יש ליצור חידוש. במדיה, במסר, בדימוי, במה שזה לא יהיה.
אז מה כן?
מסתבר שבכל הקשור לפרסום הגרילי בחו"ל קיימת עבודה מרתקת וחכמה בתחום החברתי.
הנה דוגמא להתמודדות המפרסמים עם נושא האלימות נגד נשים:
http://www.frederiksamuel.com/blog/SINGLE_AD_PAGE.php?ad=abuse_bus.jpg
בקמפיין זה הוצמדו תמונות פני נשים חבוטות לידית אחיזה באוטובוס [או רכבת, לא סגורה על זה], באופן שהיד האוחזת נראית כחובטת.
נכון שיש פה שימוש באותו דימוי שחוק, אך ההפעלה הנוצרת סביבו משיגה תוצאות מזעזעות ובועטות. כאן החידוש. במדיה עצמה.
דוגמא לפרסום גרילי למען בעלי חיים:
http://www.ibelieveinadv.com/commons/noahnoaquariumisbigenoughdolphin.jpg
מטרת קמפיין זה היתה ליצור מודעות לתנאים הלא טבעיים והברוטלים בהם חיות ים מוחזקות. הקריאטיב טען כי אין אקווריום גדול מספיק וההמחשה נעשתה באמצעות דחיסת פוסטר גדול מימדים למסגרת של שילוט פרסום ברחוב באופן שהפוסטר כולו התקמט ונראה לא טבעי לאותה מדיה.
דוגמא לפרסום בנושא סחר בבני אדם:
http://www.cherryflava.com/photos/uncategorized/2007/11/19/human_traffiking_one.jpg
חנות, בקניון. עם שילוט נכון, תאורה נכונה. הסחורה המוצגת: ילדים. חומר למחשבה.
לא נראה שחסרות לנו בעיות, אבל כנראה שצריך להתאמץ קצת יותר כדי לגרום לאנשים לראות אותן....
הכח של פרסום גרילי [חפשו מאמר שלי בנושא...] הוא ברתימת המדיה לטובת המסר עצמו. פרסום גרילי טוב תופס את הצופה ברגע שהוא הכי פחות מצפה לו ומכה לו בבטן. אפשר להתווכח על זה. בכל הקשור לפרסום חברתי, אני לא רואה סיבה למה לא...
ליאת אבדי
www.AbadiGuard.com
liatabadi@bezeqint.net
הכותבת הינה מעצבת קונספט, לשעבר ארט דיירקטור במספר משרדי פרסום.
בעלת תואר ראשון בתקשורת חזותית, בית הספר לעיצוב, המכון האקדמי טכנולוגי חולון.
כיום מתמחה, בין השאר, בפתרונות קריאטיב למוצרי קד"מ עבור חברות קד"מ, משרדי פרסום, בתי סטודיו ולקוחות פרטיים.
http://www.AbadiGuard.com
מקור המאמר: www.Articles.co.il - מאמרים לשימוש חופשי
|
כלים שימושיים למאמר: |



