דף הבית  >>  חוק ומשפט  >>  דיני מיסים הרשם | התחבר

על ביטוח סיעודי כהוצאה מוכרת 

מאת    [ 11/03/2008 ] [ נצפה 1728 פעמים ]
articles.co.il
   

   
Loading


אלי דורון, עו"ד - ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח) eli-doron@taxlawyers.co.il

ודאי כולנו מכירים בחשיבותו של הביטוח הסיעודי, כמו גם בעובדה כי ביטוח זה אינו כלול במסגרת סל השירותים אשר הוגדר בחוק בריאות ממלכתי.
לאדם אשר נקלע למצב סיעודי ואינו מבוטח בביטוח סיעודי, מדובר בנטל כלכלי כבד מאוד: תשלום חודשי ממוצע לאשפוז במוסד סיעודי שבפיקוח משרד הבריאות נע בין 7,000 ל-15,000 ש"ח לחודש!

לעניין זה נציין כי גם הביטוח הסיעודי במסגרת ה"ביטוחים המשלימים", כגון אלה המוצעים דרך קופות החולים- מוגבל לסכומים אשר אינם מכסים את ההוצאות הגבוהות הכרוכות במצב זה.
משום כך, אדם המעונין בהקטנת נטל התשלום עבור אישפוז או טיפול סיעודי, רוכש מבעוד מועד ביטוח סיעודי דרך חברות הביטוח, ומבטיח את השתתפותה של חברת הביטוח במימון הטיפולים, אם וכאשר יזדקק להם. גובה הפרמיה המשולמת תחושב לפי גילו של המבוטח, מצב בריאותו והיקף הכיסוי שבחר.

על כן אין כל ספק כי הביטוח הסיעודי הוא הכרח לכל אדם הרוצה להבטיח לעצמו מקור למימון ההוצאות הנלוות למצב סיעודי, וזאת כמובן, מבלי להפוך לנטל כלכלי כבד על משפחתו.
אולם, עדיין רבים אינם ממהרים להסדיר לעצמם ביטוח סיעודי, והסיבות לכך מגוונות. בין הסיבות הנפוצות ביותר ניתן למנות את העובדה כי לא קל לאנשים, להפנים את הרעיון, כי עליהם "להתכונן" לאפשרות היותם סיעודיים, ובנוסף, נזכיר כי התשלומים החודשיים עבור הביטוח מגיעים למאות שקלים בחודש, ולעיתים מדובר על נטל כלכלי כלל לא פשוט.

ובכן, הצעת החוק אותה הניח לאחרונה חבר הכנסת משה שרוני על שולחן הכנסת עשויה לשנות את המצב הקיים ולעודד אזרחים לרכוש ביטוח סיעודי.
על פי הצעתו לתיקון פקודת מס הכנסה (פ/3245/17), יחיד שבשנת מס שילם דמי ביטוח עבור ביטוח סיעודי המכסה אשפוז סיעודי, יותר לו ניכוי בשיעור מסויים מדמי הביטוח ששילם.
כלומר, מוצע להכיר בתשלומים עבור ביטוח סיעודי, המכסה אשפוז סיעודי, כהוצאה מוכרת במגבלות מסוימות (ובכך, למעשה, ישווה מעמד ביטוח זה עם מעמדו של ביטוח מנהלים).

ניתן לשער כי מס הכנסה הינו אחת הסיבות בגינן ביטוח סיעודי אינו מקובל ונפוץ כיום כ"הטבה סוציאלית" במקום העבודה, כביטוח המנהלים. שכן, כידוע, הטבות אותן נותן מעסיק לעובדו, נחשבות עבורו כהוצאה מוכרת לצרכי מס, בעוד העובד חייב בתשלום מס הכנסה גם עבור הטבות אלה, כחלק ממשכורתו. אולם, כשמדובר על התשלומים אותם מפריש המעסיק לצורך ביטוח המנהלים של עובדו (אשר כאמור, מוכרים למעסיק כהוצאה המותרת לניכוי), ס' 45א לפקודת מס הכנסה קובע בפירוש כי העובד יזוכה בעד סכומים אותם הפריש לצורך ביטוח המנהלים (עד תקרה מסוימת), ומשום כך, ודאי נדיר יהיה למצוא עובד אשר יתנגד לקבל ביטוח מנהלים. אולם, לא כך כאשר מדובר בהפרשה לצורך ביטוח סיעודי. שכן, אין כל הוראה המתירה לעובד לנכות סכומים אלה, ועל כן, הטבה זו תהא עבורו מעין נטל כלכלי – שכן, עבור הפרשות המעסיק לצורך ביטוח סיעודי, יחויב העובד במס הכנסה כחלק ממשכורתו.

רק כדי לסבר את האוזן נציין כי האשפוז הסיעודי תוכנן במקור להיכלל בסל הבריאות הממלכתי כבר החל מה-1 בינואר 1998. אולם, הכרסום המתמיד בחוק ביטוח בריאות ממלכתי, התשנ"ד–1994, הביא לביטול כוונה זו.

משרדינו מאמין כי במידה והצעת חוק זו תתקבל, היא אכן תעודד את הציבור לרכוש ביטוחים סיעודיים, ובדרך זו  אף לחולל מפנה של ממש (וחיובי כמובן) בכל הקשור לביטוח הסיעודי:

א. הסרת הנטל הכלכלי הכבד ממשפחות המאושפזים – כאמור, הביטוח הסיעודי יוריד (ואולי אף יבטל כליל) את הנטל הכספי הכבד הכרוך בד"כ בטיפולים סיעודיים, ואשר נופל בד"כ על כתפי משפחת המאושפז.
ב. ביטוח סיעודי כהטבה סוציאלית דרך מקום העבודה – הגדלת המודעות בקרב הציבור תביא לכך שמקומות עבודה יכירו בביטוח הסיעודי כהטבה סוציאלית עבור עובדיהם.
ג. שיפור התנאים והגדלת מספר המוסדות הסיעודיים – המודעות והביקוש יביאו לתחרות שתביא להגדלת מספר המוסדות הסיעודיים (יצירת מקומות עבודה נוספים). כך למעשה ירד הלחץ מעל בתי החולים הממשלתיים, וזמן ההמתנה לאישפוז סיעודי יתקצר, וטיב השירותים יעלה מדרגה.
ד. סלילת הדרך לקבלת הצעת החוק לאשפוז סיעודי בכבוד - בטווח הארוך, תתאפשר קבלת הצעת החוק אשפוז סיעודי בכבוד לתשושי נפש וחולים סופניים (ח"כ שרוני).

רמת גן: רח' החילזון 12, (בית הקריסטל)
טל':        03-6127446, פקס: 03-6127449
חיפה: שדרות המגינים 58
טל':        04-8526693 פקס: 04-8555976
שאלות לגבי המאמר ניתן להעביר למייל:
eli-doron@taxlawyers.co.il

הכותבים הינם שותפים במשרד דורון, טיקוצקי, עמיר, מזרחי - עורכי דין ונוטריון, המתמחה במשפט מסחרי ומיסויי. המשרד החל לפעול בחיפה, וכיום פועל בכל רחבי הארץ באמצעות משרדים ברמת גן ובטבריה. במשרד כ-40 משפטנים, בנוסף לצוות המומחים (רו"ח ויועץ-פנסיוני) והצוות האדמיניסטרטיבי.
רמת-גן: החילזון 12, (בית הקריסטל) טל': 03-6127446,
חיפה: שד' המגינים 58
טל': 04-8526693,
טבריה: הירדן 100א'
טל': 04-6717201,
רומניה-בוקרשט: רח' דומינטה אנסטסיה 10/2

פעילות המשרד כוללת פעילות מסחרית ומיסויית בינלאומיות מקיפה ללווי עסקאות מסחריות ועסקאות נדל"ן בבגרמניה, רומניה, בולגריה, גאורגיה (גרוזיה), הונגריה, פולין, ארגנטינה, ברזיל ועוד.

שאלות נא שלחו למייל:
eli-doron@taxlawyers.co.il

מקור המאמר: www.Articles.co.il - מאמרים לשימוש חופשי

כלים שימושיים למאמר:
 פרסם את המאמר   הדפס את המאמר   שלח לחבר   קישור ישיר למאמר   פניה לכותב המאמר   דווח מאמר בעייתי 

תגיות של המאמר: ביטוח סיעוד, חוק בריאות ממלכתי, מיסים, עו"ד מיסים, הוצאה מוכרת

תגובות למאמר:

  • ציטוט אקדמי של המאמר לפי כללי APA:
    עורכי דין ונוטריון, דורון, טיקוצקי, צדרבוים, עמיר, מזרחי. (11/03/2008).  על ביטוח סיעודי כהוצאה מוכרת. [גרסה אלקטרונית]. אתר מאמרים.
    נדלה בתאריך:26/05/12 מ:http://www.articles.co.il/article.php?id=16667

  • ציטוט אקדמי של המאמר לפי כללי MLA:
    עורכי דין ונוטריון, דורון, טיקוצקי, צדרבוים, עמיר, מזרחי. "על ביטוח סיעודי כהוצאה מוכרת" . [גרסה אלקטרונית]. אתר מאמרים. 11/03/2008
    נדלה בתאריך:26/05/12 מ:http://www.articles.co.il/article.php?id=16667

  • הרשם כעת לרשימת התפוצה!
    קבל דיוור אוטומטי של מאמרים חדשים
    בנושאי חוק ומשפט
    דואר אלקטרוני:

       קפריסין - יעד כלכלי מנצח לשנת 2012
       פשיטת רגל- פקודת פשיטת הרגל (נוסח חדש), תשם-1980
       חקירת יכולת על פי חוק ההוצאה לפועל
       רישום אבהות גם ללא בדיקת רקמות
       צוואות הדדיות
       תיקון 68 לחוק עידוד השקעות הון
       חוק אוויר נקי, התשסח-2008
       הליך פשיטת הרגל- הסוף למלחמות מול הנושים
       חלון הזדמנויות לבעלי כספים שחורים בחשבונות בנק בחול
       גילוי מרצון לישראלים המחזיקים נדלן מניב בחול ולא מדווחים בישראל
       האם הכנסותיהם של נישומים שבאו בברית הנישואין יישומו במשותף או בנפרד?
       האם יזמי נדלן יכולים לבצע עסקאות נדלן וליהנות משיעורי מס נמוכים?
       חיוב נאמן בחובות
       השפעת המשבר הכלכלי על נקיטה בהליך לגילוי מרצון
       מוסד הכופר בתיקי מס


     מאמרים אחרונים בקטגוריה דיני מיסים
       הוצאה לפועל - ים הניירת
       מהו אורך חייו של הסכם בלעדיות? בית המשפט מכריע בעניין
       סעיף שיפוט המופיע רק בקטלוג של ספק זר - לא יספיק
       העליון קבע: העתקת עיצוב של בגדים אינה מקימה תמיד זכות לפיצוי
       בית המשפט: אין להרחיב מעבר לנדרש הגנה לבעל סימן מסחר
       רעידת אדמה וצונאמי ביפן- כח עליון?
       סוכן מכס שלח כסף להפקדה והכסף נשדד- מי יישא באחריות?
       מכולה גנובה תושב לבעליה החוקיים
       מכולה נפלה למים - מי אחראי וכיצד מוכיחים את הנזק?
       תביעת ביטוח בגין מטען שנגנב- היש להחליף את סדר הגשת הראיות?
       נרגילות מתוצרת סוריה או ירדן- על החרמת טובין על ידי המכס
       הפסקת גביית אגרות נמל מסוכן המכס - עדכונים והתפתחויות
       קפריסין - יעד כלכלי מנצח לשנת 2012
       מדור תכנוני מס ועצות מעשיות בנושא: תכנון מס: להקים נאמנות ולא לדווח עליה!! - כיצד?
       לימודי הנדסה - קצת מידע


     מאמרים נצפים ביותר בקטגוריה דיני מיסים
       מיסוי אופציות לעובדים - מיסוי הקצאת מניות לעובדים - סעיף 102 לפקודת מס הכנסה והשלכותיו
       חיפוש מידע על דירות למכירה בלוח מאגר הנדלן של רשות המיסים
       מקדמה בשל הוצאות עודפות - מס או קנס
       מהי הלבנת הון וכיצד מטופל נושא זה בחקיקה בישראל
       סעיף 20 לחוק מס ערך מוסף - המציאות עולה על כל דמיון
       מעמדה של שותפות בעיניי מס הכנסה ומס ערך מוסף
       שווי שימוש ברכב שמעמיד המעביד לטובת העובד וההשלכות לעניין חיוב במס הכנסה וביטוח לאומי
       מיסוי מוניטין - היבטי מס
       ארנונה - המדריך המלא
       תשלומים לחול - מהפיכת ניכוי במקור, סעיף 26 לחוק מעמ
       פטור מס שבח בעת מכירת דירה מפוצלת
       חוק עידוד השקעות הון - הרפורמה לשנת 2011
       החזרי מס, מדריך מקוצר
       סיווג טובין בצו תעריף המכס - שאלות פרשניות
       לאחרונה יצאה הנחייה האוסרת רישום רכב חברה על שם בעל מניות - כפי שהיה נהוג עד כה

    מאמרים

    ©2012 כל הזכויות שמורות

    מורנו'ס - שיווק באינטרנט

    אודותינו
    שאלות נפוצות
    יצירת קשר
    יתרונות לכותבי מאמרים
    מדיניות פרטיות
    רשימת כותבים
    כותבים מומחים
    עלינו בעיתונות
    מאמרים חדשים
    פרסם אצלנו
    לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
    כניסה למערכת
    יתרונות לכותבי מאמרים
    תנאי השירות
    הנחיות עריכה
    לבעלי אתרים:



    מדיה חברתית:
    חלון מאמרים לאתרך
    תנאי שימוש במאמרים
    ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS

    מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב
    טיולים בארץ | רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב | ספא בצפון | עורך דין פלילי | מדים, בגדי עבודה