דף הבית  >>  חברה ומדינה  >>  אקטואליה הרשם | התחבר

ארגוני זכויות האדם מתעלמים מפשעי המלחמה של החמאס  

מאת    [ 10/02/2008 ] [ נצפה 882 פעמים ]
articles.co.il
   

   
Loading


עשרה ארגונים ישראליים ופלשתיניים, המכנים עצמם ארגוני זכויות אדם, הגישו לא מכבר עתירה לבג"ץ נגד צמצום אספקת הדלק והחשמל לרצועת עזה ע"י ישראל, אשר נקטה צעד זה בעקבות ירי הטילים הבלתי פוסק לעבר ישובים ישראליים. ארגון 'בצלם', הנמנה על ארגונים אלה, פרסם ב- 8 בפברואר 2008 הודעה רשמית בה צוין כי "הוא רואה בחומרה רבה את פסק הדין מיום 30.1.08, בו דחה בג"ץ עתירה נגד התכנית לצמצום אספקת החשמל והדלק לרצועת עזה, המופעלת זה מספר חודשים".

בין היתר טוען ארגון 'בצלם' כי משמעות המדיניות הישראלית, שקיבלה את אישור בג"ץ, הינה פגיעה בבתי חולים ובמתקנים חיוניים נוספים ו"פגיעה מכוונת באוכלוסייה אזרחית במסווה של יישום הגבלות על שלטון החמאס".

הארגונים, המתיימרים לייצג את זכויות האדם, מחמירים עם ישראל בעניין זכות ההגנה העצמית מול הטרור הפלשתיני ומטילים עליה כבלים קשים. צה"ל, ע"פ תפיסת ארגונים אלה, אינו רשאי לפעול נגד ארגוני הטרור, המסתתרים בתוך אוכלוסייה אזרחית, בגלל האפשרות הסבירה לפגיעה בתושבים פלשתינים. הצבא, לדידם, אף אינו רשאי לנקוט בסנקציות דוגמת צמצום אספקת חשמל ודלק כאמצעי להפעלת לחץ על ממשלת החמאס בגלל הפגיעה באוכלוסייה. בכך קיים פרדוקס שכן כבלים אלה, הזוכים לדרגה של קדושה ע"י "ארגוני זכויות האדם", מונעים כלים הדרושים לסיכול ומניעה של ירי הטילים לעבר הישובים הישראליים, ויש שיראו בכך, ולו לכאורה, התרת דמם של התושבים הישראליים למתקפת הטרור היומיומית. חשוב לציין בעניין זה כי ארגוני "זכויות האדם" מסתפקים בביקורת ואינם מציעים חלופות מבצעיות אפקטיביות לסיכול טרור העושה שימוש באוכלוסיה האזרחית כמגן אנושי.

ועוד פרדוקס. ארגוני "זכויות האדם" רודפים בזירה המשפטית עד חורמה את ממשלת ישראל בסוגית אספקת החשמל, וזאת בשם ההגנה על תושבי רצועת עזה. לעומת זאת, הם מחרישים לחלוטין מול "פשעי המלחמה" להם אחראית באופן ישיר ממשלת החמאס, אשר מיליציית הטרור הרשמית שלה, גדודי עיז א-דין אל-קסאם, נטלה אחריות רשמית לשיגורם ב- 8 בפברואר 2008 של ארבעה טילים לעבר תחנת הכוח באשקלון, המספקת חשמל לרצועת עזה. במילים אחרות - ממשלת החמאס, התוקפת את "חוסר האנושיות" של ישראל בצמצום מודרג ומתון של אספקת החשמל, מנסה לשתק באופן מוחלט את אספקת החשמל לרצועת עזה ע"י הפגזת תחנת הכוח.

ואין זו ההתקפה היחידה על תחנת הכוח באשקלון. בחיפוש מהיר בארכיון מצאתי נטילות אחריות נוספות של ארגוני הטרור לשיגור טילים לעבר יעד זה כמפורט להלן: 7 ביוני 2006 (חמאס - שני טילים), 24 ביוני 2006 (הג'יהאד האסלאמי - טיל אחד), 25 ביוני 2006 (הג'יהאד האסלאמי - טיל אחד), 12 ביולי 2006 (חמאס - שני טילים), 2 בספטמבר 2006 (הג'יהאד האסלאמי - שני טילים), 27 באוקטובר 2006 (חמאס - מספר טילים), 25 דצמבר 2006 (הג'יהאד האסלאמי - טיל אחד).

בניגוד מוחלט להקפדה היתירה בהקשר הישראלי בנוגע לצמצום המבוקר של החשמל נמנעו ארגוני "זכויות האדם" מלגנות את ממשלת החמאס על הניסיון להרוס בהפגזה את תחנת הכוח באשקלון ולנתק את רצועת עזה מאספקת החשמל. ארגונים אלה לא הטילו כל אחריות כל אחריות על ממשלת החמאס המבצעת בריש גלי "פשעי מלחמה" ומתגאה בהם, והם מעולם (ככל הידוע לי) לא פנו לבתי המשפט הפלשתיניים (כפי שהם עושים בישראל) על מנת למצות את הדין האחראים בצד הפלשתיני לפשעי המלחמה.

ישראל ניצבה במשך שנים בעמדת התגוננות מול הארגונים המתיימרים לייצג את זכויות האדם. הגיעה העת לדרוש מארגונים אלה לנקוט בעמדה מאוזנת ואובייקטיבית ולא להשלים עם פרסום דו"חות חד צדדיים המכילים מידע מוטה, חלקי או אף שקרי.
מוסד מחקר עצמאי ללא כוונת רווח, הפעיל משנת 1976 ועוסק בחקר מדיניות ובנושאים מרכזיים העומדים על סדר יומם של מדינת ישראל והעם היהודי.



מקור המאמר: www.Articles.co.il - מאמרים לשימוש חופשי

כלים שימושיים למאמר:
 פרסם את המאמר   הדפס את המאמר   שלח לחבר   קישור ישיר למאמר   פניה לכותב המאמר   דווח מאמר בעייתי 

תגיות של המאמר: ארגוני זכויות אדם, חמאס, עזה

תגובות למאמר:

  • ציטוט אקדמי של המאמר לפי כללי APA:
    , המרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה. (10/02/2008).  ארגוני זכויות האדם מתעלמים מפשעי המלחמה של החמאס . [גרסה אלקטרונית]. אתר מאמרים.
    נדלה בתאריך:26/05/12 מ:http://www.articles.co.il/article.php?id=15656

  • ציטוט אקדמי של המאמר לפי כללי MLA:
    , המרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה. "ארגוני זכויות האדם מתעלמים מפשעי המלחמה של החמאס " . [גרסה אלקטרונית]. אתר מאמרים. 10/02/2008
    נדלה בתאריך:26/05/12 מ:http://www.articles.co.il/article.php?id=15656

  • הרשם כעת לרשימת התפוצה!
    קבל דיוור אוטומטי של מאמרים חדשים
    בנושאי חברה ומדינה
    דואר אלקטרוני:

       מדינת ישראל מפקירה את זירת האינטרנט בקרב ההסברה
       העימותים בעזה: חיסול חשבונות או חיזוק שליטה של החמאס?
       ניצחון החזבאללה: מחירן המתמשך של עסקאות חילופי השבויים
       המדיניות הרשלנית של ישראל מול סוריה
       האנטישמיות המושרשת בתרבות הבריטית
       על רעיון חיבור המדינה הפלשתינית לירדן
       המרוץ של איראן להגמוניה אזורית: השלכות למזרח התיכון ולמדיניות המערב
       ביקור סרקוזי - ידידות עם ישראל ללא שינוי במדיניות הפרו-ערבית
       יחסי צרפת עם סוריה וישראל: הליכה בין הטיפות
       האם ישראל וסוריה עלו על מסלול של מלחמה?
       שתיקת הכבשים באחו האוניברסיטאי
       חיזב אל-תחריר והחתירה למוטט את המערב
       לציון 40 שנה להתנקשות ברוברט קנדי: רשמי ביקורו בארץ ישראל ב- 48
       להרחיב ולא לחלק - הדרך לחיזוק רוב יהודי בירושלים
       להכניס את האחים המוסלמים לרשימת ארגוני הטרור


     מאמרים אחרונים בקטגוריה אקטואליה
       ואין שלום - אשמת השמאל
       לקראת ההסכם עם אירן
       8 הרוגים בתאונה אחת
       עובדים זרים ושוהים בלתי חוקיים - פצצות לפני פיצוץ
       הישראלי הנודד
       זה המאמר שירגיז רבים
       הבגצ - סכנה קיומית לבית השלישי
       העם וראשיי העם העושקים את העם
       היעד - הרס הימין האידאולוגי
       נבחרי ציבור - ש''חרמנותם אומנותם''
       עונש-מוות למפלצת. פשוט - עונש-מוות.
       מלכות השטן שולטת בעולם
       המוסד לדמוקרטיה
       אראל מרגלית: הבנקים לא יצאו בזול מסיבוב המחאה הבא
       אראל מרגלית בועידה האידיאולוגית האידיאולוגית של מפלגת העבודה בנגב


     מאמרים נצפים ביותר בקטגוריה אקטואליה
       נסים גבאי נגד משטרת ישראל
       לית דין ולית דיין בישראל
       מדינת ישראל מאבדת את המשאב היקר ביותר שלה לצורך מקומות קבורה
       אריק שרון - איש המהלכים המסובכים
       עלייתם וקליטתם של עולי אתיופיה
       כשאת אומרת לא למה את מתכוונת
       ארץ הקודש או אמא רוסיה (1)
       מושלם פלטינום פורטה
       דר' וואפה סולטן - קול אמיץ בים של עוינות אסלאמית
       בעיית היהודים והמוסלמים באירופה
       המיתוסים של מלחמת לבנון 2
       מכתב אישי גלעד שליט
       חידון האשליות
       סטיגמה, 'אות קלון',ומציאות חיינו?..בחברה הישראלית
       לכל הקודקודים במדינה

    מאמרים

    ©2012 כל הזכויות שמורות

    מורנו'ס - שיווק באינטרנט

    אודותינו
    שאלות נפוצות
    יצירת קשר
    יתרונות לכותבי מאמרים
    מדיניות פרטיות
    רשימת כותבים
    כותבים מומחים
    עלינו בעיתונות
    מאמרים חדשים
    פרסם אצלנו
    לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
    כניסה למערכת
    יתרונות לכותבי מאמרים
    תנאי השירות
    הנחיות עריכה
    לבעלי אתרים:



    מדיה חברתית:
    חלון מאמרים לאתרך
    תנאי שימוש במאמרים
    ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS

    מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב
    טיולים בארץ | רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב | ספא בצפון | עורך דין פלילי | מדים, בגדי עבודה