דף הבית  >>   >>  קוסמטיקה וטיפוח הרשם | התחבר

דונליאלה - ושימושיה בקוסמטיקה וחידוש העור 

מאת    [ 01/12/2007 ] [ נצפה 3468 פעמים ]
articles.co.il
   

   
Loading


  דונליאלה (DUNALIELLA) ושימושיה בקוסמטיקה

מאת: רונית שגב 
הדונליאלה היא אצה ירוקית. היא יצור חד תאי המסוגל להתקיים בתנאים קיצוניים של חום ומליחות, כדוגמת אלה הקיימים בים המלח. כדי להתמודד עם תנאי הסביבה הקשים, מייצר תא הדונליאלה חומרים המסייעים לו לשרוד. חומרים אלה משמשים בתעשיית הקוסמטיקה ושיקום העור. חלק ממרכיבי האצה הם שימושיים בקרמים , אולם הם זמינים גם ממקורות אחרים. כלומר, הדונליאלה היא לא המקור היחידי ממנו נוכל לקבל אותם. דוגמאות למרכיבים כאלה: חלבונים, פוליסכרידים, ליפידים וחומצות שומן, גליצרול, ויטמינים (תיאמין, פירידוקסין, ריבופלבין, חומצה ניקוטינית, ביוטין וטוקופרול-ויטמין E ). אולם ישנו מרכיב נוסף, המעורר עניין גם בקרב חוקרים, בשל הייחודיות שלו כאשר הוא מופק מאצת הדונליאלה. המדובר בבטא-קרוטן.


מהו בטא קרוטן?

בטא קרוטן משמש בגוף כמקור לויטמין A. לויטמין זה חשיבות עליונה בתפקוד העור. בנוסף, הוא מהווה מקור לרטינואיד, שהנגזרת שלו - חומצה רטינואית - משמשת כטיפול אנטי אייג`ינג רב עוצמה, ואף כטיפול לאקנה ולפסוריאזיס. בחנויות הטבע תוכלו למצוא את הבטא קרוטן כתוסף מזון. אולם יש הבדל מהותי בין התוסף שעשוי מחומר סינתטי  ובין הקרוטן המופק מדונליאלה. האחרון - מורכב משני איזומרים (צורות כימיות): all trans ו-9cis. הקרוטן הסינתטי מכיל רק איזומר אחד: all trans. הצורה המעורבת הזאת של שני איזומרים היא בעלת יתרונות מהותיים על פני הנגזרת הסינתטית. למעשה, ישנה עדות כי תוסף המזון המכיל קרוטן סינתטי עלול אף להזיק לגוף, ושהוא איננו מקנה לגוף את ההגנה מהתפתחות סרטן ואת ההשפעה נוגדת החימצון של קרוטנואידים טבעיים. הבתא קרוטן שמקורו באצת הדונליאלה, המכיל את הצורה 9-cis, שונה מהנגזרת הסינתטית בשלושה מאפיינים עיקריים: 1. הוא יותר זמין לגוף.  2. הוא בעל השפעה נוגדת חימצון חזקה הרבה יותר. 3. הוא מהווה חומר מוצא ליצירת חומצה רטינואית, חומר בעל תפקידים ביולוגיים רבים, חלקם קשורים לחידוש מראה ותפקוד העור.מדוע דווקא האצה דונליאלה כמקור לבטא קרוטן? מעבר לצורה הכימית המועדפת של הבטא קרוטן שמופק מהאצה, מסתבר כי אצות שגודלו בתנאים קשים של קרינת שמש וגורמי עקה נוספים, מכילות אחוז גבוה של בטא קרוטן. לעומת אצה שגודלה בתנאים רגילים, והמכילה כ-0.3% בטא קרוטן, אצות שחיות בתנאים קיצוניים של חשיפה לשמש ולגורמים נוספים המאיימים על קיומן, כמות הבטא קרוטן יכולה להגיע ל-10% ממשקלה היבש של האצה. חומר זה מסייע לאצה לשרוד ומגן עליה מפני קרינת השמש. כיום מגדלים את אצת הדונליילה לשימוש מסחרי, כמקור לבטא קרוטן ואף לחלבונים. בים המלח ישנו מפעל, בבעלות יפנית, בו מגדלים את אצת הדונליאלה לשימוש מסחרי. מחקר המתקיים בביה"ח תל השומר בודק את השפעת השימוש בדונליאלה (כמקור לבטא קרוטן המתפרק לחומצה רטינואית) בטיפול בפסוריאזיס.
בריכוז המתאים, יש לשימוש בחומר הזה פוטנציאל לשפר את מראה ותיפקוד העור במריחה חיצונית. רונית שגב היא ביולוגית וחוקרת-עור, המתמחה בהזדקנות העור והחומרים הפעילים בשיקום והצערת העור. בעלת חברת ביופור, העוסקת בפיתוח וייצור של תכשירים לעור וקוסמטיקה רפואית (סדרת Derma Cell). מרצה בקורסים לקוסמטיקאיות רפואיות ומטפלים. ביופור נושאת את דגל האיכות והשקיפות בתחום הקוסמטיקה הרפואית, ושמה לה למטרה להביא לידיעת הציבור כיצד באמת שופטים תכשיר קוסמטי. באתר החברה עשרות מאמרים מקצועיים על הצערת העור, פיגמנטציה, אקנה, נגעים בעור - והפתרונות הקיימים. כן מספרת לנו החברה בכנות על הנכון והלא נכון בקוסמטיקה, מהם הטריקים של יצרנים ומה הם לא רוצים שנדע, מה אפשר ומה אי אפשר להשיג באמצעות מריחת קרמים.

http://www.biofor-skin.com

מקור המאמר: www.Articles.co.il - מאמרים לשימוש חופשי

כלים שימושיים למאמר:
 פרסם את המאמר   הדפס את המאמר   שלח לחבר   קישור ישיר למאמר   פניה לכותב המאמר   דווח מאמר בעייתי 

תגיות של המאמר: דונליאלה, בטא קרוטן, דונליילה, פסוריאזיס, עור, הצערת העור, קמטים, שיקום העור, קוסמטיקה, סקין אקטיב, חומצה רטינואית, אנטי אייג'ינג, סקינקטיב

תגובות למאמר:

  • ציטוט אקדמי של המאמר לפי כללי APA:
    שגב, רונית. (01/12/2007).  דונליאלה - ושימושיה בקוסמטיקה וחידוש העור. [גרסה אלקטרונית]. אתר מאמרים.
    נדלה בתאריך:26/05/12 מ:http://www.articles.co.il/article.php?id=13225

  • ציטוט אקדמי של המאמר לפי כללי MLA:
    שגב, רונית. "דונליאלה - ושימושיה בקוסמטיקה וחידוש העור" . [גרסה אלקטרונית]. אתר מאמרים. 01/12/2007
    נדלה בתאריך:26/05/12 מ:http://www.articles.co.il/article.php?id=13225

  •  מאמרים אחרונים מאת רונית שגב
       אוריאה - שימושיה בקוסמטיקה ושיקום העור
       עור הפנים ונזקי העישון
       מרכיבים פעילים בקוסמטיקה: תה ירוק
       חומרים פעילים בקוסמטיקה: סקוולאן
       דונליאלה - ושימושיה בקוסמטיקה וחידוש העור
       הידרוקסיפרולין - חומר אנטי אייג'ינג חדש
       סנטלה - תמצית צמחית חשובה בקוסמטיקה ושיקום העור
       אנטי אייג'ינג של עור הפנים: לקראת עונת החורף
       ויטמין A והעור - מאמר מקצועי
       פפטידים ונוירו-פפטידים בקוסמטיקה
       החומר DMAE ותפקידו בקוסמטיקה
       הטיפול באזור העיניים
       אשליות נפוצות בקוסמטיקה: עשוי מחומרים טבעיים
       אקנה - כיצד נטפל בפצעי בגרות? עשה ואל תעשה
       פטרת העור והציפורניים


     מאמרים אחרונים בקטגוריה קוסמטיקה וטיפוח
       הסיפור שלי או למה בחרתי להיות קוסמטיקאית?
       הבהרת כתמי פיגמנטציה בעור כהה ובהיר
       להנות מהקיץ בחכמה
       אקנה - איך נפטרים מזה?
       טיפול פוטותרפי - קרן אור לאקנה סבוריאה ופצעי בגרות.
       טיפול פנים - איך מטפלים בפצעי בגרות
       הכנה לביקור אצל קוסמטיקאית
       פדיקור רפואי לסוכרתיים
       מה לומדים בקורס סטיילינג?
       פילינג שטחי מול פילינג עמוק
       סדנת אפיית לחמים ואיפור חדשני גם יפה וגם אופה
       קוסמטיקה רפואית - מהי וכיצד לבחור בקליניקה המתאימה?
       העבר, ההווה והעתיד של עידן האנטיאייג'ינג
       קוסמטיקאית בבת ים - טיפולי בריאות
       קסמטיקאית לטיפולים שונים בבת -ים


     מאמרים נצפים ביותר בקטגוריה קוסמטיקה וטיפוח
       העלמת קמטים - צעירים ויפים לנצח
       אקנה - כיצד נטפל בפצעי בגרות? עשה ואל תעשה
       עיגולים שחורים מתחת לעיניים
       רטינול בקוסמטיקה: כיצד הוא מסייע בשיקום העור?
       טיפול בפטרת הציפורן באמצעות לייזר, האם זה באמת עובד?
       עיצוב ציפורניים - טיפים ועצות למריחת לק ציפורניים
       הסרת שיער באינפרא אדום או בלייזר ?
       אקנה גורמים וטיפול.
       השלבים הנכונים לעבודה בבניית ציפורניים בכל השיטות
       מי סובל מתופעת שיעור יתר ומה הפיתרון?
       מה זה סרום לפנים ולמה זה מועיל?
       צבע שיער מהפכני - אינואה לוריאל
       ויטמין A והעור - מאמר מקצועי
       פיגמנטציה - הטיפול בכתמי עור
       צלוליטיס

    מאמרים

    ©2012 כל הזכויות שמורות

    מורנו'ס - שיווק באינטרנט

    אודותינו
    שאלות נפוצות
    יצירת קשר
    יתרונות לכותבי מאמרים
    מדיניות פרטיות
    רשימת כותבים
    כותבים מומחים
    עלינו בעיתונות
    מאמרים חדשים
    פרסם אצלנו
    לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
    כניסה למערכת
    יתרונות לכותבי מאמרים
    תנאי השירות
    הנחיות עריכה
    לבעלי אתרים:



    מדיה חברתית:
    חלון מאמרים לאתרך
    תנאי שימוש במאמרים
    ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS

    מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב
    טיולים בארץ | רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב | ספא בצפון | עורך דין פלילי | מדים, בגדי עבודה