דף הבית  >>   >>  הרשם | התחבר

מה זה בכלל אבן שמוט? 

מאת    [ 02/09/2011 ]
מילים במאמר: 307   [ נצפה 3629 פעמים ]
articles.co.il


 
 

הרשם כעת לרשימת התפוצה!
קבל דיוור אוטומטי של מאמרים חדשים
בנושאי מתכונים ואוכל
דואר אלקטרוני:

אבן שמוט שתהפוך את התנור שלך מתנור ביתי לטאבון איכותי אבן שמוט מאפשרת אפייה מהירה מאוד של פיצה, פוקצ'ה, פיתות וכל מאפה דק אחר.

האפיה באבן שמוט דורשת זמן אפייה קצר ביותר בחום מעל 300 מעלות והתוצאה בעלת טעם משובח אפוי, שחום - "קריספי" בחוץ ורך בפנים. 

אבן השמוט הלוהטת (שחוממה בתנור לחום המירבי) אוגרת בתוכה חום רב, כאשר מכניסים הפיצה ומניחים ישירות על אבן השמוט הלוהטת הפיצה מתלהטת במהירות תוך שהיא סופגת את החום מהאבן ונאפית תוך 5-7 דקות.

מה היא אבן שמוט?

אבן שמוט (Chamotte או Schamotte) היא אבן ההופכת את התנור הביתי לטאבון, בכך היא מעצימה את הטמפרטורה שלו ומקרינה את

חומו לבצק הנאפה בו, תוך שהיא מעניקה לו פריכות מבחוץ ורכות מבפנים.  

מדובר באבן גדולה וכבדה (38X34 ס"מ, עובי 2.5 ס"מ, משקל 5 ק"ג), העשויה מחומר קרמי שמורכב מסיליקה ואלומינה או אלומינה וברזל. בייצור האבן נשרף חומר זה בתנור, הופך לעמיד בפני חום (עד 1400 מעלות צלזיוס) ובעל יכולת אגירת חום והעברתו במהירות. אם המילה שמוט מזכירה לכם את תפוז השמוטי, אין זה מקרי: השמוטי, שהתפתח בפרדס יפואי במאה ה-19 כמוטציה על זן אחר, זכה לשמו בהשראת שמוט, עששיות חרס מוארכות (בדומה לצורתו המוארכת של הפרי) שהיו אז בשימוש.

כיצד עובדים עם אבן שמוט?

כשהתנור כבוי מניחים את האבן בתחתיתו, על רשת-תנור צמודה לתחתית - או ישירות על התחתית. מחממים לחום הגבוה ביותר (300-350 מעלות) וממתינים כשעה, עד שהתנור ילהט. מרגע שהפעלתם את התנור לטמפרטורה המקסימלית ועד שהאבן הצטננה לחלוטין – קרוב לוודאי שלא תוכלו לאפות מאכלים אחרים, שיישרפו חיש-קל. מומלץ בשלב זה להרחיק ילדים מן המטבח ולהתקרב לתנור אך ורק כשאתם מצויידים בכפפות, רצוי ארוכות, או בכף לפיצה בעלת מוט ארוך, שתסייע לכם להכניס ולהוציא את הפיצה מבלי להתקרב יתר על המידה.

כיצד מנקים אבן שמוט?

כשהאבן קרה לחלוטין ניתן לנקותה, מומלץ לשטוף את האבן במים בלבד, ללא חומרי ניקוי, בעזרת ספוגית או מברשת גסה.

 

שימוש מועיל ומהנה! ותשמרו על הצמכם, זה די חם כל הסיפור הזה..

 

גריל גז | סיר פויקה | לבני שמוט

מקור המאמר: Articles.co.il/סברס מרכז שטח ישראלי


אהבת את המאמר? שתף בבקשה!

תגיות של המאמר:
אבן שמוטלבני שמוטאבן שמוט לתנוראבן שמוט לפיצה

תגובות למאמר:

  • ציטוט אקדמי של המאמר לפי כללי APA:
    מרכז שטח ישראלי, סברס. (02/09/2011).  מה זה בכלל אבן שמוט?. [גרסה אלקטרונית]. אתר מאמרים.
    נדלה בתאריך:23/04/14 מ:http://www.articles.co.il/article.php?id=122151

  • ציטוט אקדמי של המאמר לפי כללי MLA:
    מרכז שטח ישראלי, סברס. "מה זה בכלל אבן שמוט?" . [גרסה אלקטרונית]. אתר מאמרים. 02/09/2011
    נדלה בתאריך:23/04/14 מ:http://www.articles.co.il/article.php?id=122151


  •  מאמרים אחרונים בקטגוריה בישול ואפיה
       סדנאות סושי
       הכל על סדנאות לזילוף עוגות
       טיפים קטנים ליישם במהלך הבישול !
       עוגת שוקולד חגיגית
       קרם פטיסייר
       רוטב יוגורט לימוני
       רוטב יוגורט מעולה לסלט
       רוטב יוגורט הודי קל ומהיר
       ממרח שוקולד ביתי מהיר וטעים
       במה הקמח שלנו מלא? בבריאות או באינטרסים כלכליים
       טיפים להכנת בשר על גריל לגינה
       מתכונים טבעוניים: חומרי גלם כן מתחלפים
       ההיסטוריה של הכנת גבינות בבולגריה
       חלה מקמח כוסמין מלא ללא ביצים
       חלה ללא שמרים עם מחמצת וטיפ איך יוצרים צבע מבריק וחזק לחלה...



    מאמרים

    ©2012 כל הזכויות שמורות

    מורנו'ס - שיווק באינטרנט

    אודותינו
    שאלות נפוצות
    יצירת קשר
    יתרונות לכותבי מאמרים
    מדיניות פרטיות
    רשימת כותבים
    כותבים מומחים
    עלינו בעיתונות
    מאמרים חדשים
    פרסם אצלנו
    לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
    כניסה למערכת
    יתרונות לכותבי מאמרים
    תנאי השירות
    הנחיות עריכה
    לבעלי אתרים:



    מדיה חברתית:
    חלון מאמרים לאתרך
    תנאי שימוש במאמרים
    ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS
    כתיבת מאמרים

    מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב