התורה שבכתב ניכתבה באצבע האלוהים,האם יש אמת בדבר?.אמת יציב נכון וקיים,אלוהים ברא את העולם והיה מיסתכל בתורה וברא עולם מוחשי שהעולם הזה הוא ההיפכי שהיברא מיתוך עולם לא מוחשי שהוא האור.
התורה שבכתב היא קוד היתנהגותי בין כול הניבראים שדבר זה מיתבטא " בעשרת הדיברות",די לאדם שיקיים את עשרת הדיברות,וזאת כי קיום עשרת הדיברות היא תנאי לקבלת תורה והיא התורה שב"ע,שתורה שבעל פה היא ראיית האור מסוף העולם עד סוף העולם.
השאלה המיתחייבת היא לשאול האם יש הבדל בין שתיי התורות ולשם מה ניתנו למשה.
התורה שבכתב מכילה את כול מה שאנו רואים וחשים באופן מוחשי דרך חמשת החושים שלנו,והתורה כתובה במישפטים בקו ישר,שכן האדם עומד על רגליו ישר ועל התורה ניברא האדם,משמע האדם הוא מעל התורה והתורה היא כלי עזר לאדם להגיע לדרגת אדם ולקבל את התורה שבעל פה .
התורה הכתובה ניקראת פשט אך עד היום לא מבינים את הכתובים וכול אחד נותן פירוש לפי איך שמתאים לו ומיכאן הבילבול הגדול.
אין פשט ללא סוד ואין סוד ללא פשט,מטרת התורה שבכתב היא ידיעה מוקדמת של אלוהים את אמונת האדם בדברים פיזיים ומוחשיים,ולמעשה ספר התורה גדוש בחוקים ומישפטים לטובת האדם לכלל ולפרט,שהכלל הוא בכתב שחור על גביי לבן,שהלבן הוא התורה שבעל פה.
אם כן יש לתורה שניי צדדים,חיצוני שהיא התורה שבכתב,שהוא חושך ותורה שבע"פ שהוא האור והלבן שבין האותיות.
והנה אנו עדים לכך שמיתוך התורה יצאה הברית החדשה,הקוראן ובעם כול התורות והפילוסופיות והמדע וכול הספרים שבעולם יצאו מהתורה בכדיי להעצים את החושך,כי רק בחושך מיתגלה האור שהוא התורה שבע"פ.
בתורה נימצאים כול העולמות וכול הדמויות שבעים לעולם הזה ולא באים לעולם הזה ורק בודדים מצלחים לעמוד בעשרת הדיברות ומקבלים את התורה שבע"פ שזה ראיית האור הגנוז ותורת הסוד.
וכמו שניכתב בפרקיי אבות:משה קיבל תורה מיסיני ומסרה ליהושע,,,,,,,,,,,,,,עד לתקופת התנאים שרשב"י כתב את ספר הזוהר והיום אין סודות למי שלומד מספר הזוהר,רובם לומדים מספרים סביב ספר הזוהר ועדיין פוחדים ללמוד ישרות מספר הזוהר.
" אחד בפה ואחד בלב",האחד שבפה זאת התורה שבכתב ואחד בלב היא התרה שבע"פ,מכך יוצא שיש לנו שתי לבבות שנאמר " ואהבת את יהוה אלהייך בכול לבבך וכולי,,,".
יש לנו שתי לבבות אחד במוח ואחד בלב ,על כן נאמר " ולא תיזנו אחריי לבבכם",שזה מעיד על הפרדה ופיצול שכול האנושות ממשיכה לזנות אחריי לבבם ואין דברייהם כמחשבותייהם והפה מדבר ובלב מקללים ולהיפך ובכך משרתים את האני העלוב שהאגו ממשיך לחגוג ואנחנו סובלים ממחשבותינו ומעשיינו.
התורה שבע"פ מאירה את הכתב השחור וכך נישאר רק אור ובדרך זו אנחנו מאירים את עצמנו " והעצמי" הנעלה שהוא שיכלנו האלוהי מעמיד אותנו על הרגליים ולומר " יהי אור ",והנפש החיה שלנו הופכת לרוח מחייה ,"ורוח אלהים מרחפת על פניי המיים ",שזהו רוחו של המשיח ".
גיאה קריכלי בן האלוהים יועץ פלא ומטפל בשיטת הפסכוקנזיס עוזר לאנשים הסובלים ממחלות ובעיות דוא"ל: giah1968@walla.com">בחיים. " דוא"ל: giah1968@walla.com ט"ל : 052/8496152" והמשכילים כזוהר הרקיע יזהירו " הווי לעשות את רצון אביך שבשמיים,הווי להיות עז כנמר וגיבור כארי כי " יהוה הוא האלוהים " . כולם מוזמנים ללמוד על מנת לעשות.
מקור המאמר: www.Articles.co.il - מאמרים לשימוש חופשי
|
כלים שימושיים למאמר: |



