היהודי הנודד הראשון היה אברהם אבינו
המילה הראשונה אשר שמע אברהם אבינו מאלוקים הייתה "לך לך". אבותינו, רועי הצאן, לא הקימו עיר במשך שלושה דורות, את התורה קיבלנו תוך כדי תנועה במדבר, ואלפיים שנה נדדנו ברחבי העולם. בחשבון כולל בילינו יותר שנים בנדודים מאשר בארץ המובטחת.
המונח "היהודי הנודד"- הוא למעשה האנשה של גלות ישראל ,כפי שהיא נתפסת בעיני הנוצרים,אשר רואים בגלות העם היהודי עונש לכך שלא קיבלו על עצמם את תורתו של ישו.
היהודי הנודד או היהודי הנצחי הוא שמה של דמות מאגדת עם נוצרית.היהודי הנודד גם מכונה "אחשוור" [במקור: "אחשוורוש", אם כי לא ברור הקשר בין אחשוורוש לדמותו של היהודי הנודד].
האגדה מספרת כי בדרכו של ישו לצליבה בדרך הייסורים, חלף על פני סנדלר יהודי אשר לעג לו, וישו דן אותו לנדודים עד שיקום מחדש לתחייה.
נאמר בפרשת "כי תבוא": "והפיצך ה' בכל העמים מקצה הארץ ועד קצה הארץ".
זוהי נבואה מימות משה -כי באם לא ישמרו ישראל את התורה, ויענשו בגלות מארצם, הרי שלא תהיה זו גלות רגילה הקיימת אצל אומות אחרות, שכובש זר הגלה אותם מארצם, והם מתמקמים בארץ גלותם – אלא,העם יתפזר [ולא משנה מאיזו סיבה], ויגיע לכל מקום – "מקצה הארץ ועד קצה", ואף שפיזור זה מסוכן הוא עד מאוד, שכן המיעוט המפוזר עלול להיבלע ולהיטמע בתוך העם -לארצו הוא מגיע.
בנימין בן יונה מן העיר טודלה, הוא "יהודי נודד" מפורסם אשר חי בתחילת המאה ה-12, יצא למסע ממושך ברחבי העולם ושב ממנו בשנת 1172/3. יש המשערים כי הוא נפטר בעירו טודלה זמן קצר לאחר ששב ממסעותיו והביא אתו את רשמי מסעותיו - אך לא הספיק לערוך אותם או לפרסמם. נראה שעסק במסחר באבנים יקרות ואלמוגים, ולשם כך גם יצא למסעותיו.
יש הסבורים כי יצא לחפש את עקבותיהם של עשרת השבטים האבודים. כך או כך, במשך שנים ארוכות עבר בארצות רבות בתקופה שבה הדרכים היו משובשות ורצופות סכנות לכל אדם, ובמיוחד ליהודים - תקופת מסעי הצלב. בשנות מסעותיו כתב בנימין מטודלה יומן מסע ותיעד את רשמיו מן הערים והקהילות שבהן ביקר. רשימות אלו נכתבו בגוף שלישי, נערכו בידי עורך אלמוני והתפרסמו ב"ספר המסעות של רבי בנימין".
לפנינו שיר המספר עליו:
מסעות בנימין מטודלה /מילים: נתן אלתרמן
עם אור שחר ביום לא עבות,
בעירו אשר עיר לא תשווה לה.
מרעיו שדיברו בו טובות,
משונאיו שדיברו דברי בלע,
מנושיו שנשו בו חובות,
יקלעם אלוהים בכף קלע,
אל דרכי נדודים יצא בנימין מטודלה.
הוא עבר נאות כפר,
וערים והרים בם הרוח יללה.
הוא סבב ערבות ויערים,
לא נח בכל אלה הוא אלא
גם חצה גלי ים סוערים
בספינה שנקראת קראבלה,
כי נוסע גדול היה בנימין מטודלה.
הוא ראה נפילים ובצדם
ננסים קומתם לא גדלה.
הוא ראה פראי איש,
ברקדם מן ריקוד כדוגמת טרנטלה.
ושמע הוא מפי מלכתם,
כי שבויה היא שמה דונה אדלה,
כי נוסע גדול היה בנימין מטודלה.
הוא הגיע אל כוש,
הוא עבר עד עין פוט,
הוא הגיע גם אל הסמבטיון.
הוא חונן את עפר עיר ציון,
הוא טיפס כרמלה.
ובדרך אל הודו אמר,
אם כבר כאן אני אט גם בבלה,
כי נוסע גדול היה בנימין מטודלה.
כך עבר יבשות ואיים,
בלי לשאול עד מתי יטלטלה.
ורכב על פילים ומריאים,
ועל גב לביאה ובדומה לה.
וצנח מצוקים נוראים,
בסוכך המכונה אומברלה,
כי נוסע אמיץ היה בנימין מטודלה.
ובשובו מדרכיו הוא ישב
ומיד נוצתו החלה,
חיש לכתוב את קורות מסעיו,
עלי ספר מילה בסלע.
כך כתב וכתב וכתב,
כל ימיו הוא לבלי התעצלה,
כי היה לו בלי סוף,
מה לכתוב ולכתוב לאותו בנימין מטודלה.
אסתי-הילינג אנרגטי,מאסטר רייקי מדריכה ומטפלת,תקשור. מוסמכת לפרחי באך ומלחי שוסלר קוראת בקלפי טארוט,אושו,קבלה ,כתיבה,חוברות לכל נושא בתחום ההוליסטי ועודesterrevka8@walla.co.il http://esterrevka84.cafe.themarker.com/
>מקור המאמר: www.Articles.co.il - מאמרים לשימוש חופשי
|
כלים שימושיים למאמר: |



