לעזור לעצמכם להיות מסופקים – המדריך חלק א
נתחיל בעובדה: החיים הם חלון ראווה של מצבים ופתרונם. אנו מתנהלים ביום יום בתהליך של מקרים ותגובות. אנחנו צריכים להגיע לעבודה בשעה שמונה בבוקר, אז אנחנו יוצאים בשש בבוקר כי לוקחים בחשבון את הפקקים. צריך לתת הצעת עבודה? יושבים ומתמחרים, יום הולדת לבת הזוג? מתייעצים על החברה הטובה מה לרכוש לה, וכן הלאה.
אדם הוא יצור שפותר בעיות ומנסה לטייב את חייו כל הזמן. אחרת, איך תסבירו כבישים, בניינים גבוהים, רפואה מתקדמת ומדע? אנחנו לא מסתפקים במה שיש ומנסים לשפר כל הזמן. לפעמים זה מצליח, לפעמים לא כל כך. דבר אחד בטוח, התנועה קדימה מתרחשת כל הזמן, אפיל בעת כתיבת שורות אלה.
אז מדוע כשזה מגיע למין, נדמה שאנחנו מוותרים ומרימים ידיים כשאנחנו פוגשים בעיה. מדוע אנו לא מנסים לשפר, להיעזר למצוא את הפתרון הטוב ביותר?
"אדם הוא החיה היחידה אשר מסמיקה"
הסופר האמריקאי מארק טווין אמר פעם שהאדם הוא החיה היחידה אשר מסמיקה, כלומר, שיש לה מנגנון הנקרא "בושה." מקורותיה של הבושה הולכים אחורה עד לסיפור גן עדן, האכילה מעץ הדעת והאבחנה שבאה אחר כך שכולנו בעצם יצורים מיניים.
המיניות שלנו מתבטאת בהמון מובנים אך במובנה הבסיסי ביותר מדובר על יצר חייתי שמקשר בינינו ובין כל בהמה אחרת. התבונה, הנפש והמוח המפותח שלנו הם מותר האדם מהבהמה ועל כן, יש לנו יכולת להבחין בין טוב ורע, בין פגיעה בנפש אחרת, יכולת לבחור, ליצור ולתכנן את העתיד. השילוב של התבונה יחד עם היצר יוצר קונפליקט מוסרי הבא לידי ביטוי באופן בו אנו מתייחסים למין.
הבושה, כאשר היא מאוזנת ובריאה מונעת מאיתנו לפגוע ביצורים אחרים, להפעיל כוח אלים נגד החלש מאיתנו, מונעת מחלות מין ומגפות ושומרת את נושא המין בפרטיות. הבושה גם תורמת להמשכיות בריאה המבוססת על מודל המשפחה – אבא אימא ילדים. במילים אחרות, הבושה היא מנוע חברתי, תרבותי העוזר לנו לקיים חברה תקינה ולא אלימה. עד כאן הכול טוב.
הבעיה היא שהבושה גם מונעת מאיתנו לדבר ולחוות את המין בצורה בלתי אמצעית. רובנו חווים רגשות אשם כאשר אנו חושקים במישהו אחר, כאשר אנו מאוננים, מפנטזים או חווים רגשות יצריים. המין והסקס נתפסים אצלנו כדבר אסור, שקשור לחטא ואין לדבר עליו.
במילים אחרות, אנו מגיעים אל נושא המין מנקודת התחלה בעייתית של תילי תילים של בושה, רגשות אשם ומיס - קונספציה לגבי התנהגות מינית.
"האדם היא החיה יחידה שעושה מין פנים אל פנים"
יש לציין, מותר האדם מן הבהמה מגדיר את כל האופן בו אנחנו מתייחסים לסקס ומקיימים יחסי מין. למשל, האדם הוא החיה היחידה שעושה סקס, רוב הזמן, פנים אל פנים. כל מי שצפה אי פעם בנשיונל ג'יאוגרפיק יודע כיצד חיות מבצעות משגל.
מדוע זה בעצם? מפני שהאדם עושה סקס לא רק לשם התרבות אלא גם לשם העונג, בשם הרגש, בשם האהבה. רק מעט מאוד מסך כל המשגלים שנעשה בחיינו יתבצעו לשם ריבוי. למעשה, אנו מקיימים יחסי מין כי זה כיף לנו, כי זה מענג אותנו, כי אנחנו אוהבים את בני הזוג שלנו. זו הסיבה מדוע אנחנו מסתכלים להם בעיניים, מדוע אנחנו שוכבים גוף אל גוף.
מאמר זה הוא חלק ראשון מתוך שניים בנושא מיניות האדם. לחלק ב' של המאמר לחץ כאן.
חברת "טבע דיירקט"- מפתחת ומייצרת כבר 13 שנה מוצרי גברא טבעיים לשיפור התפקוד המיני, בעיות שפיכה מוקדמת ושיפור הזיקפה אצל גברים ונשים. למידע והזמנות- 1700-50-50-90 או בקרו באתר האינטרנט של גברא MAX
מקור המאמר: www.Articles.co.il - מאמרים לשימוש חופשי
|
כלים שימושיים למאמר: |



