דתו של זרתוסטרה מדברת על מאבק קוסמי בין האמת לשקר
זורואסטריות או מזדאיזם ,היא דת פרסית עתיקה, שמונה כיום כ-120,000 מאמינים, באזור איראן והודו. בבומביי ישנה קהילה הרואה בזרתוסטרה את נביא דתם, אמונתם היא מונותיאסטית לחלוטין.
זרתוסטרה [בשמו היווני זורואסטר] היה נביא ממדי ומייסדה של הדת הנקראת על שמו: זורואסטריות [בשמה העברי אמגושיות]. זרתוסטרה היה מייסד ראשון של דת המבוססת על כתבי קודש אשר ירדו משמים,לדעת ההסטוריונים.דת זו הייתה דתה הרישמית של פרס ומדי ,מזמנה של השושלת האחמנית ועד לסוף התקופה הסאסאנית במאה ה-7. משערים כי השם "זרתוסטרה" מגיע מהשפה האווסטית, ומורכבת מהמלים "זרתה" – זקן, ו"אוסטרה" – גמל, ופירושה: בעל גמלים זקנים.
העקרונות הבסיסיים של הדת הם :מחשבות טובות, מילים טובות, מעשים טובים. מאמיניה סברו, שיש מאבק קוסמי בין האמת לשקר, בין האור והחושך ושהעולם מחולק לטוב ולרע, שעל כל אחד מהעולמות הללו אחראי אל אחר, וקימת מלחמה בלתי פוסקת בין האל הטוב לכוחות הרוע.
כל הטוב בעולמנו נברא על ידי האל הראשי, אהורה-מזדא [איש חכם], הנקרא בפרסית תיכונית אוהרמזד. אל זה היה קיים במיתולוגיה הפרסית כבר בתקופה קדומה לזרתוסטרה ולהתחלת האמונה הזורואסטרית. הוא שימש כאל אחד מתוך מגוון אלים. הזורואסטריות אימצה אותו כאל יחיד.
האור והאש נבראו על ידי אהורה-מזדא, ולכן הם מסמלים את הטוב. היעדר אור, כלומר חושך, מסמל את הרע. לפיכך האש היא מרכיב חשוב בפולחן הזורואסטרי, ולכן הזורואסטרים נקראים בטעות "עובדי אש".
כל הרע נברא על ידי הישות הרעה, אנגרה-מניו, הנקרא בפרסית תיכונית אהרימן. בממד הרוחני הטוב והרע הם נפרדים. לכן עיקרון נוסף של הדת הזורואסטרית הוא הבחנה בין המימד הגשמי [פרסית תיכונית גיתיג] למימד הרוחני [מינוג].
היסטוריונים וחוקרי דתות מחשיבים בדרך כלל את זורואסטר כדמות היסטורית, אך קשה מאוד להעריך מתי הוא חי. ההערכות המחקריות הן ברובן סביב שנת 1000 לפנה"ס.
בעבר הייתה זו הדת המרכזית באימפריה הפרסית. כורש ודריווש הראשון, מלכיה הגדולים של פרס, הפיצו דת זו במרחבי קיסרותם. לאחר שכבש אלכסנדר מוקדון את פרס, התחילה שקיעתה של דת זרתוסטרה, אך לאחר מכן חזרה לתחיה ונתקיימה עד בוא האסלאם.לאחר מכן דעכה, עם כיבושי האיסלאם במאה ה-7 לספירה.
מנהג דומה ליהודים ולזורואסטרים הוא לבישת גופיה בעלת גדילים מתחת לחולצה. אצל היהודים מדובר על טלית קטן וציציות, אצל זורואסטרים הפתיל הקדוש נקרא קאסטי,
"כה אמר זרתוסטרא" ,הוא ספר מאת הפילוסוף הגרמני פרידריך ניטשה, שיצא בארבעה כרכים שפורסמו בין שנת 1883 לשנת 1885. ספר זה הוא אחד מספרי הפילוסופיה המפורסמים ביותר ותואר על ידי ניטשה כספר העמוק ביותר שנכתב.
הספר הוא חיבור אזוטרי על פילוסופיה ומוסר.מסופר בו ,דרך דמותו של זרתוסטרא, המקיים מונולוגים לאורך עלילה רופפת. זרתוסטרא של ניטשה הופך את מערכת הערכים המסורתית על פיה. חלק ניכר מהספר עוסק ברעיונות כמו :מות האלוהים, הרצון לעוצמה ואדם-העל.
היצירה כוללת את רעיונותיו המהפכניים של ניטשה: שינוי ערכים במוסר, מות האלוהים המחייב מתן טעם חדש לחיי אדם, רצון לעוצמה ככוח המניע ועל אדם שיהיה לפסגת הבריאה.
אסתי-הילינג אנרגטי,מאסטר רייקי מדריכה ומטפלת,תקשור. מוסמכת לפרחי באך ומלחי שוסלר קוראת בקלפי טארוט,אושו,קבלה ועודesterrevka8@walla.co.il http://esterrevka84.cafe.themarker.com/
>מקור המאמר: www.Articles.co.il - מאמרים לשימוש חופשי
|
כלים שימושיים למאמר: |



