דף הבית  >>  רוחניות  >>  רוחניות אחר הרשם | התחבר

הספר להיות אלוהים - חווית הרצון, כצורה ולא כצורך - לחוות את החסר, מתוך בחירה 

מאת    [ 30/03/2011 ] [ נצפה 579 פעמים ]
articles.co.il
   

   
Loading


הספר להיות אלוהים - חווית הרצון, כצורה ולא כצורך - לחוות את החסר, מתוך בחירה

חלק ראשון עמוד 285

הפרק קשור לנושא, איך אתה יכול לחוות את הרצון של עצמך.

הרצון הוא אכזרי ביותר, כי הוא חווית החיסרון של האדם. אם חיסרון זאת לא בעיה, אז הרצון יזכיר לך שזאת בעיה. כל המהות של הרצון, זה שחסר, תמיד חסר לך משהו.

למשל אדם רוצה להיות בריא. האדם אומר, אני רוצה להיות בריא, זה הרצון שלי להיות בריא. הוא אומר, אני, זה אומר שהרצון הזה הוא שלו, אני רוצה אותו, ואם הרצון לא מתמלא האדם סובל.

אך יש גם אפשרות אחרת, אם האדם מבין שהוא ישות בפני עצמה, ו"רוצה" זה ישות בפני עצמה, ו"הרצון" זה ישות בפני עצמה, וכל דבר זה בפני עצמו, ואתה מבין שזה הכל אחד, יש צורה של אני, יש צורה של רוצה, הכל זה צורות, ואם אתה מתייחס ככה לרצון, אז זה לא, אני רוצה.

יש אני ויש רוצה, זה לא שהמציאות היא נגד הרצון שלי. זה לא שלהיות בריא זה הרצון שלי, ואם אני לא בריא, אז המציאות נגדי. השלי והאני זה הגאווה, אבל בכל זאת השורש של הרצון מצד האמת, זה שבאמת הרצון שלך, כי אתה אלוהים והכל שלך.

אבל מהצד שהרצון שלך, אז גם המחלה שלך. אבל אתה לא מייחס הכל לעצמך, את הרצון אתה מייחס לעצמך אבל את המחלה אתה לא מייחס לעצמך.

אבל אם תבין שהכל אחד, אתה תבין שיש "אני" ויש רצון, ואם המציאות שונה מהרצון, זאת לא הבעיה שלי אלא הבעיה של הרצון.

למשל שורפים בית, ולך לא אכפת כי זה לא הבית שלך. השאלה היא, האם אתה יכול להגיע לחוויה כזאת בקשר לרצון. יש אני ויש הרצון שלי. אם אתה נכנס לקטע אישי, ואומר, "אני" רוצה להיות בריא, אבל המציאות היא לא תמיד כמו הרצון.

אתה עומד בצד, ויכול להגיד, אני בצד של הרצון, והמציאות היא נגד הרצון שלי, ואתה גם יכול להגיד המציאות היא נגד הרצון, אבל הרצון הוא לא שלי.

יש אני, יש מציאות, יש רצון - וכל דבר זה צורה נפרדת.

ועל ידי ההבנה שהכל בשורשו אחד, האדם חווה את הרצון כצורה של מציאות, ולא כצורך אישי. זה פשוט עוד צורה. וכך האדם לא סובל, ואפילו נהנה מעוד צורה של אחדות.

אם היית מבין מה היא האחדות, וכל פעם שהיית נזכר באחדות היה לך טוב, אז כל דבר שמזכיר לך את האחדות גורם לך להרגיש טוב, אז גם כאשר אתה רואה צורה של אחדות שמלובשת ברצון, שבמקרה המציאות מנוגדת אליה, אז גם טוב לך כי זה עוד צורה של אחדות.

יש תודעה, יש מציאות, ויש רצון, ובמקרה המציאות מנוגדת לרצון. שלב ראשון שהאדם אומר שזה הרצון שלי, ואז ממילא המציאות מנוגדת אלי. במצב אחר, האדם אומר זה רצון וזה אני ואני לא קשור לרצון. ויש מצב נוסף, שבו האדם מבין מה היא אחדות, וכל דבר שמזכיר לו את האחדות, טוב לו מזה, ולמעשה כל הדברים בעולם הם ביטויים של האחדות, ואם אתה מבין זאת, אז כל דבר שמזכיר לך את האחדות עושה לך טוב.

יש מציאות, יש רצון ויש אני - אבל הוא יודע שכולם ביטויים של האחדות, ואז כשהוא רואה את הרצון נלחם במציאות, לא רק שהוא לא סובל, אלא רואה שיש פה עוד צורה של אחדות.

שאלה: מה זה צורה של אחדות?

אליעד: אחדות פירושו שלמות. אתה חווה שאתה רואה פה צורה של שלמות. זה לא הגיוני, כי צורה זה לא שלמות, אבל יש משהו שמזכיר לי את השלמות.

כשאתה מסתכל על כל מה שקיים כצורות של האחדות, כביטויים של המהות, אז קודם כל זה לא שלי, הרצון הוא צורה של השלמות.

אז יש כאן שני יתרונות, האחד שזה לא שלי, זה צורה של המהות, לא בעיה שלי. והשני, זה צורה של שלמות, אתה חווה זאת כשלמות. א' אתה לא סובל, וב' אתה גם רוצה את זה.

שימו לב שהכל סובב סביב הגאווה, אם זה בגלל הרצון שלך, אז עכשיו תסבול בגלל הרצון שלך. אם אתה מנכס את הרצון לעצמך, אז תנכס אותו גם כשאתה סובל. אבל אם אתה אומר, זה לא הרצון שלי, זה הרצון של אלוהים, אז גם כאשר יש לך בעיה, זה לא הרצון שלך אלא של אלוהים.

ואם אתה זוכר שבמקרה אתה אלוהים, אז אתה אפילו רוצה את מה שקורה. להגיד שהכל זה ביטוי של האחדות, זה להגיד שהכל זה ביטוי של עצמך.

אם לאדם יש ענווה / גאווה של אמת. לא משנה אם זה גאווה או ענווה בשניהם האדם חווה שהוא אלוהים. האדם חווה שהוא בוחר אם להיות קיים או לא להיות קיים. האדם חווה שהוא אלוהים, ואם אתה אלוהים האמיתי אז אתה ממילא בורא את הקיום של עצמך.

כי גם הקיום עצמו הוא חיסרון, והחכם האמיתי יכול להעלים ולכבות את הקיום העצמי של עצמו, וממילא גם את הרצון העצמי של עצמו, במה זה תלוי? אם הוא רוצה בכך. אבל מי יחליט אם הוא רוצה בכך?

ולכן החכם יודע את האמת, שהוא זה שבוחר האם להיות קיים עם רצון. וכאשר האדם יודע ומבין שזאת בחירה חופשית מלאה שלו, אז האדם חווה את הרצון בצורה טובה מאוד.

לסיכום יש כאן שני פרספקטיבות. הראשונה, אתה חווה את הרצון כצורה, הרצון הוא לא שלך. והפרספקטיבה השנייה, לא רק שאתה לא סובל שהרצון הוא נגד רצונך אלא אתה גם נהנה, ממה אתה נהנה? אתה לא נהנה מכך שהרצון מלא, הרי אתה לא מזדהה איתו ולכן אתה לא סובל בגללו, אתה נהנה מכך שהכל כרצונך.

וכן כאשר אתה מבין שאתה אלוהים, אז אם אני אלוהים, אני רוצה שהתודעה תהיה קיימת, ואני רוצה שהרצון יהיה קיים, ואני רוצה שיהיה קיים גם חוסר הרצון - הכל אני רוצה.

המאמר הספר להיות אלוהים - חווית הרצון, כצורה ולא כצורך - לחוות את החסר, מתוך בחירה

מאת להיות אלוהים + מאמן אימון אישי ייעוץ / אליעד כהן - www.EIP.co.il

הכנס לאתר ותהנה מעוד מאמן אימון אישי בנושא טוב, שמחה, שכל, שורש, מהות ועוד ...

היחיד בעולם שנותן גם לך: 100% להיות אלוהים ואושר מוחלט בשלמות מוחלטת בכל תחומי החיים - נסו ותראו!


המאמר הספר להיות אלוהים - חווית הרצון, כצורה ולא כצורך - לחוות את החסר, מתוך בחירה


מאת להיות אלוהים + מאמן אימון אישי ייעוץ / אליעד כהן - www.EIP.co.il | להיות אלוהים מאמן אימון אישי

מקור המאמר: www.Articles.co.il - מאמרים לשימוש חופשי

כלים שימושיים למאמר:
 פרסם את המאמר   הדפס את המאמר   שלח לחבר   קישור ישיר למאמר   פניה לכותב המאמר   דווח מאמר בעייתי 

תגיות של המאמר: הרצון של אלוהים, בחירה חופשית מלאה, צורות של אחדות, התנגדות / ניגודים, גורמים, אמת, אלוהים האמיתי, בחירה, היגיון, רגשות, הרצאות, ענווה, פירוד, להרגיש טוב, שלמות, אלוהים אמיתי, מרצה, אימון אישי, אחדות, להיות אלוהים, חוויות, רוחניות, מציאות, חיסרון של האדם, פתרון בעיות,

תגובות למאמר:

  • ציטוט אקדמי של המאמר לפי כללי APA:
    , מאמן אישי אליעד כהן אימון אישי EIP.co.il. (30/03/2011).  הספר להיות אלוהים - חווית הרצון, כצורה ולא כצורך - לחוות את החסר, מתוך בחירה. [גרסה אלקטרונית]. אתר מאמרים.
    נדלה בתאריך:23/05/12 מ:http://www.articles.co.il/article.php?id=105590

  • ציטוט אקדמי של המאמר לפי כללי MLA:
    , מאמן אישי אליעד כהן אימון אישי EIP.co.il. "הספר להיות אלוהים - חווית הרצון, כצורה ולא כצורך - לחוות את החסר, מתוך בחירה" . [גרסה אלקטרונית]. אתר מאמרים. 30/03/2011
    נדלה בתאריך:23/05/12 מ:http://www.articles.co.il/article.php?id=105590

  • הרשם כעת לרשימת התפוצה!
    קבל דיוור אוטומטי של מאמרים חדשים
    בנושאי רוחניות
    דואר אלקטרוני:

       NLP - מהי המשמעות של מילות קישור בתוך המשפט?
       NLP - איך לשתול מחשבות? מהי משמעות המילים במשפט?
       שכנוע אנשים - איך ליצור אינטרס למישהו שיקשיב לך?
       חלומות ופתרונם - מהי משמעות החלומות? איך לפתור חלומות? מהו פתרון חלומות אמיתי?
       המוח האנושי - איך פועל המוח האנושי? איך עובדים החושים של האדם?
       הכוזרי - כוונתך רצויה אבל מעשיך אינם רצויים - כמה חשובה כוונת הלב?
       חקר המוח האנושי - איך עובד המוח האנושי?
       חשיבה יצירתית - איך להמציא רעיונות חדשים ולחשוב מחוץ לקופסא?
       צמחונות - מה היתרון הרוחני שיש באכילת בשר?
       הקמת שותפות - איך לבחור שותף? איך לזהות את האינטרס של השותף שלך?
       אושר - למה יש רע בעולם? איך להיות מאושר תמיד?
       אושר - איך להיות מאושר? למה יש סבל? מהי מהות הסבל?
       NLP - סדר המילים במשפט, כיצד הוא משפיע על משמעות המשפט?
       OCD - מהי הפרעה טורדנית כפייתית? איך לטפל ב OCD?
       אושר וסבל - מהו סבל מוחלט? למה אתה לא רוצה לסבול?


     מאמרים אחרונים בקטגוריה רוחניות אחר
       ברור מאליו כזה.....
       פרשת השבוע - פרשת בחקתי - תשעב
       פסטיבל בדולינה הראשון
       פרשת השבוע - פרשת בהר
       NLP - מהי המשמעות של מילות קישור בתוך המשפט?
       NLP - איך לשתול מחשבות? מהי משמעות המילים במשפט?
       שכנוע אנשים - איך ליצור אינטרס למישהו שיקשיב לך?
       חלומות ופתרונם - מהי משמעות החלומות? איך לפתור חלומות? מהו פתרון חלומות אמיתי?
       המוח האנושי - איך פועל המוח האנושי? איך עובדים החושים של האדם?
       הכוזרי - כוונתך רצויה אבל מעשיך אינם רצויים - כמה חשובה כוונת הלב?
       חקר המוח האנושי - איך עובד המוח האנושי?
       חשיבה יצירתית - איך להמציא רעיונות חדשים ולחשוב מחוץ לקופסא?
       צמחונות - מה היתרון הרוחני שיש באכילת בשר?
       הקמת שותפות - איך לבחור שותף? איך לזהות את האינטרס של השותף שלך?
       אושר - למה יש רע בעולם? איך להיות מאושר תמיד?


     מאמרים נצפים ביותר בקטגוריה רוחניות אחר
       חינם פירוש חלומות
       תפילת אנא בכח
       שיפור אוצר מילים - ESK ידע דיבור מומחיותי
       טיהור הבית
       מהותה של קינאה
       רוצים לדעת איך לקרוא בקפה
       אינטלגנציה ריגשית - העשרת ידע חלק א
       על מדעי השכל וההתנהגות
       כתיבת מאמר טוב - מהי מטרתה?
       דמיון מודרך
       סיפור על עושר הצלחה ואהבה
       טרנספורמציה - מסע בתוך הזמנים
       אומרים יש אהבה בעולם..
       אהבה - איך לגרום למישהו לאהוב אותך להתאהב בך?
       הבנה - מהי? ושיפורה

    מאמרים

    ©2012 כל הזכויות שמורות

    מורנו'ס - שיווק באינטרנט

    אודותינו
    שאלות נפוצות
    יצירת קשר
    יתרונות לכותבי מאמרים
    מדיניות פרטיות
    רשימת כותבים
    כותבים מומחים
    עלינו בעיתונות
    מאמרים חדשים
    פרסם אצלנו
    לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
    כניסה למערכת
    יתרונות לכותבי מאמרים
    תנאי השירות
    הנחיות עריכה
    לבעלי אתרים:



    מדיה חברתית:
    חלון מאמרים לאתרך
    תנאי שימוש במאמרים
    ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS

    מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב
    טיולים בארץ | רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב | ספא בצפון | עורך דין פלילי | מדים, בגדי עבודה