במדינת הפיגמאים רעש ומהומה...
מחברת המילים של "מדינת הגמדים" הינה משוררת ומתרגמת בשם אלה אמיתן,אשר תרגמה את סיפורי המיתולוגיה המפורסמים שליקטה עדית המילטון.
אלה וילנסקי[1900-1995],נולדה בדורפאט [טרטו] שבאסטוניה. לאחר שסיימה גימנסיה רוסית-גרמנית, החלה ללמוד בפקולטה למדעי הרוח באוניברסיטה שבעיר הולדתה. בתום שתי שנות לימוד עלתה ארצה ב-1925 וסיימה את לימודיה באוניברסיטה העברית בירושלים שאך נוסדה.
אלה עבדה שנים רבות כמזכירה ומתרגמת בלשכה המרכזית של קרן-היסוד, כן הרצתה על ספרות ילדים ותרגמה ספרי עיון, שירה וסיפורת לילדים ולמבוגרים. שירה הראשון של אלה אמיתן פורסם ב'דבר לילדים' ב-1934, מאז כיוונה את עיקר כתיבתה לקורא הצעיר.
השיר הזה נכתב בשנת 1941 ע"י אלה אמיתן והולחן ע"י יצחק לוי. על נסיבות כתיבת השיר,מספרת המחברת:
"היה זה באמצע מלחמת-העולם השנייה, ואני אז חיילת הא.ט.ס. [חיל-העזר לנשים בצבא הבריטי]. באחד מימי החופשה באתי לבקר ידידים, ובביתם פגשתי ילד כבן שנה ורבע, ילד רגיל, שמנמן; אך מה שמשך את מבטי היה אופן ההליכה שלו. שלא כדרך תינוקות אחרים, שהולכים בהיסוס ובאי-בטחון - צעד ילד זה בבטחה, כאילו היה מפקד. ובאווירת המלחמה ששררה אז תיארתי לי, שאילו הוכרזה מלחמה בארץ-הגמדים, היה המפקד שלהם צועד כמו ילד זה. כעבור ימים אחדים חיברתי את השיר "במדינת הגמדים", שפורסם ב'דבר לילדים' וזכה מיד לפופולאריות גדולה. [הציטוט לקוח מספרו של אוריאל אופק, "ספרות הילדים העברית 1900-1948".
על מידת הפופלריות המתמשכת שלו תעיד העובדה, שארבעים שנה אחרי כתיבתו הוא הורחב למחזמר שהוצג בכל הארץ.
"במדינת הגמדים רעש מהומה, הצבא לבוש מדים יוצא למלחמה", מספרת ככל הנראה על ארץ הננסים האגדתית של הפיגמאים. הממלכה הזו שכנה לה אי שם ליד מקורות הנילוס, או אולי בהודו. מידי חורף, מספר הומרוס, היו העגורים מגיעים לארץ הפיגמאים במטרה לפשוט על שדות התירס שלה. וכך, מידי שנה ושנה ניהלו עימם הפיגמאים מערכה עקובה מדם. זה לא קל להלחם בעגור שגובהך 33 סנטימטר [פיגמי ביוונית זו אמה]. עוד סביר להניח שהגמדים פתחו טכנולוגיות מיוחדות ללוחמה בטורפי התירס הללו. מכאן המשפט: "אחריו הפרשים, רכובים על פרעושים, ממלאים חלל אוויר בשריקות ובקול שיר". כשהגיע הלילה, העגורים והגמדים הלכו לישון, רק כדי לחדש עם בוקר את המערכה.
איך זה נגמר? האם התעופה הפרעושית עזרה לגמדים? הומרוס שותק . [מכתבתו של עמי בן בסט "בקצה"]
במדינת הגמדים
במדינת הגמדים רעש מהומה
הצבא לבוש מדים יוצא למלחמה
ובראש הגדוד צועד אצבעוני המפקד,
הוא לבוש כובע פלדה ובידו סיכה חדה
לה לה לה לה …
אחריו הפרשים רכובים על פרעושים
ממלאים חלל אוויר בשריקות ובקול שיר
המתופף מכה בעוז על חצי קליפת אגוז
ושיר מה טוב ומה צאת יחדיו למלחמה .
לה לה לה לה …
עם חשיכה העפיפון, טס ממש כאווירון
הוא מאיר לכל ננס את הדרך בפנס.
במדינת הגמדים תם עם ערב קול שאון
הצבא פושט מדים וכולם שוכבים לישון
לה לה לה לה…
אסתי-הילינג אנרגטי,מאסטר רייקי מדריכה ומטפלת,תקשור. מוסמכת לפרחי באך ומלחי שוסלר קוראת בקלפי טארוט,אושו,קבלה ועודesterrevka8@walla.co.il http://esterrevka84.cafe.themarker.com/
>מקור המאמר: www.Articles.co.il - מאמרים לשימוש חופשי
|
כלים שימושיים למאמר: |



